Előnyei:
- Te készíted el, tehát pontosan tudod, milyen alapanyagokat tartalmaz.
- Egészséges.
- Személyre szabható.
- Költséghatékony.
- Optimális összetételű.
Hozzávalók:
- 2 bögre zabpehely (egész)
- 2 db banán
- 300g aszalt gyümölcs (pl.: mazsola, szilva, áfonya, stb.)
- 1 db nagy alma
- 3 tojás
Elkészítés:
A banánt villával pürésítsük össze, az almát reszeljük le, majd keverjük össze. Ebbe áztassuk be a zabpelyhet 1-2 órára. A tojásokat egészben verjük fel, az aszalványokat pedig vágjuk fel kis darabokra. Végül mindent keverjünk össze egy nagy tálban. A receptben az arányokat ízlés szerint változtathatjuk, lényeg, hogy a végén egy nem folyékony, de nem is túl kemény állagot kapjunk. A kész masszát tegyük egy sütőpapírral kibélelt nagyméretű tepsibe és terítsük szét egyenletesen, körülbelül két centiméter vastagságban. 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Funkció:
Kerékpározás közben egy könnyen szállítható, optimális állagú készítményt kapunk. Tetszés szerint tudjuk szeletelni és csomagolni, könnyedén elfér a kerékpáros mez zsebében.
Összetételében tökéletes kerékpározáshoz. A gyümölcsök által tartalmaz gyorsan felszívódó, a zab által pedig lassan feszívódó szénhidrátokat. Így biztosít állandó energiát, mivel vércukrunkat megfelelő szinten tartja hosszú ideig. A tojásban könnyen emészthető fehérje van, ami szintén nagyon kedvező a bringás tréninghez.