MegosztásShare on Facebook

Bizonyára rengetegen szeretnénk időt és energiát fordítani valamilyen jellegű sporttevékenységre. Viszont a legtöbb esetben már nem marad erőnk sportolni 8-10 óra munka után. Vagy, ha erőforrásunk van, akkor időnk nincs. Tehát egy álom marad az egész, ami minden nap frusztráló érzést kelt bennünk. “Kellene sportolni! Tudom, hogy jól esne, és szükségem is lenne rá, de nem tudom magamból kicsikarni.” Sokak számára ismerős az érzés…

kép forrása: elmarstrotmann.com

kép forrása: elmarstrotmann.com

3 okkal szeretnélek meggyőzni, hogy beleférhet a mozgás, csak a bringát kell választanod! A kerékpárral való közlekedésnek millió jó oldala van. Gyökeresen változtatja meg napod jellegét, hangulatot, és fittséged.

  • Amennyiben nincs időd sportolni, választhatod a kerékpárt a mindennapi ingázáshoz a munkádba, vagy bármely hétköznapi tevékenységedhez. Ezzel mozgást és élvezetet lopsz a mindennapokba anélkül, hogy időveszteség érne. Sőt, még a közlekedési dugókon is sokkal hamarabb átérsz. Az autóban üléssel szemben, biciklin dolgozik az izomzatod, keringési rendszered, és sok-sok kalóriát elégetsz. Nem utolsó sorban sokkal könnyebben integrálhatod a kerékpározást mindennapjaidba, mint például egy konditermi edzést. Ez a leglogikusabb választás a mindennapi mozgáshoz!
  • Mentális hatása sem elhanyagolható a mindennapi testmozgásnak. Bizonyított tény, hogy napi rendszerességgel űzött, 30 perces mozgással energikusabbá válsz, sokkal kevésbé leszel fáradékony. Csökkented a stresszt, a szorongást és a depressziót. Növeled a reakció időd, javítod kreativitásod és a memóriád.
  • Talán az egyik legjobb hír, hogy többet ehetünk, ha mindennap bringára pattanunk. Mivel kalóriát égetünk aktivitás közben, így azt pótolnunk kell. Ezen kívül az “energia raktáraink”, azaz a glikogén raktárak kapacitása is megnő, így kevésbé leszünk hízékonyak. Gyorsul szervezetünk metabolizmusa, vagyis az emésztésünk is felgyorsul. A vér összetételt pedig nagyban mozdítja pozitív irányba. Abban az esetben pedig, ha fogyni szeretnénk, kalóriadeficitet fenntartva ez is megtehetjük.

Ennek következményeképp egy egészségesebb és boldogabb emberré válhat bárki, mindössze napi fél óra kerékpározás által. A hosszú élet titka sem áll nagyon messze. Szintén bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgást végző emberek tovább élnek.